Zorgverzekeraars laat met bekendmaken premies 2015

Zorgverzekeraars laat met bekendmaken premies 2015

, door BesteZorgverzekering.nl

Ben jij ook benieuwd naar de nieuwe zorgpremies voor 2015? Zullen veel verzekeraars hun premies verhogen? En zo ja, hoeveel? Op de antwoorden op deze vragen moeten we helaas nog even wachten. De zorgverzekeraars zijn dit jaar namelijk opvallend laat met het bekendmaken van hun premies en hun polisvoorwaarden voor het komende jaar. Dit komt vooral doordat ze op elkaar wachten omdat ze eerst willen weten wat andere zorgverzekeraars met hun premie doen.

Verwachte stijgingen premies

De deadline voor het bekendmaken van de premies is 19 november en komt dus al snel dichterbij, maar tot heeft alleen DSW hun premie voor 2015 bekend gemaakt. Tegen de verwachtingen in, hebben zij hun premie niet verhoogd. Hiermee leggen zij de lat erg hoog voor hun concurrenten. Er wordt namelijk verwacht dat het grootste deel van de zorgverzekeraars hun premie komend jaar moet verhogen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft eerder al aangekondigd dat de jaarpremies met gemiddeld €110 zullen stijgen.

Forse concurrentie tussen verzekeraars

De zorgverzekeraars zijn nog aan het berekenen hoe zij hun premies zo laag mogelijk kunnen houden. Ook stellen zij het bekendmaken van hun premie uit om te voorkomen dat concurrenten die hun premie nog niet bekend hebben gemaakt, deze aanpassen en voor een net iets lagere premie kiezen. De concurrentie is namelijk enorm en niemand wil klanten verliezen of overstappers mislopen.

Overheveling langdurige zorg en onderhandelingen

Verzekeraars CZ en Achmea geven aan dat het uitstellen van de bekendmaking te wijten is aan het feit dat de langdurige zorg uit de AWBZ wordt overgeheveld naar de zorgverzekeraars. Dit kost miljarden euro’s. Ook zijn de onderhandelingen met de zorgverleners over de nieuwe contracten voor de zorginkoop voor 2015 nog niet afgerond. Hierdoor is meer tijd nodig voor het berekenen van de premies.

Afwachten eerste grote zorgverzekeraar

De verzekeraars wachten op elkaar met het bekend maken van hun premie vanwege de enorme concurrentie. Vorige jaar rond deze tijd hadden Agis, De Friesland Zorgverzekeraar, Avéro Achmea, Zilveren Kruis Achmea, OZF en Pro Life hun premies al bekend gemaakt. De verwachting is dat wanneer de eerste grote zorgverzekeraar hun premie voor 2015 bekend maakt, de rest snel zal volgen. Wij wachten rustig af. Lang kan het niet meer duren aangezien het alweer bijna 19 november is. Na deze datum kunnen we weer zorgverzekeringen gaan vergelijken en besluiten of we willen overstappen en zo ja, naar welke verzekeraar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.