Zorgpremie stijgt met 114 euro per jaar

Zorgpremie stijgt met 114 euro per jaar

, door BesteZorgverzekering.nl

Bronnen rond de onderhandelingstafel voor de begroting hebben hun mond voorbijgepraat; vandaag zijn enkele cijfers rond de zorgverzekering voor 2015 bekend geworden. Waar al voor werd gevreesd is bewaarheid, de zorgpremie zal voor 2015 fors gaan stijgen. De uitgelekte cijfers maken melding van een gemiddelde stijging van de zorgpremie van 114 euro per jaar.

Ook het minimale eigen risico zal doorstijgen, van 360 euro nu naar vermoedelijk 375 euro in 2015, dit meldt de NOS. Andere bronnen spreken van een stijging naar 400 euro. Het CPB schatte in maart dit jaar dat het eigen risico naar 405 euro omhoog gaat. Wat het definitieve eigen risico wordt zal op Prinsjesdag op 16 september bekend worden gemaakt.

De premiedalingen zoals in 2014 gezien worden met deze stijging weer tenietgedaan. Zorgverzekeraars hebben tot 19 november om hun premies bekend te maken voor het komende jaar.

Waarom premiestijging?

De premiestijging wordt veroorzaakt door een aantal wijzigingen in het zorgstelsel. Zo zullen zorgverzekeraars in de toekomst verantwoordelijk worden voor wijkverpleging. Ook zou het werkgeversdeel van de premie worden verlaagd wat er voor zorgt dat werknemers meer premie zullen moeten betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.