Verstandskiezen laten trekken

Verstandskiezen laten trekken

, door BesteZorgverzekering.nl

Er wordt vaak gevraagd door verzekerden of het trekken van verstandskiezen wordt vergoed binnen de basisverzekering. Aangezien hier nog wel eens misverstanden over bestaan leek het ons een goed idee om hier een bondige, maar duidelijke post over te schrijven. Er zijn 2 opties wanneer u uw verstandskiezen moet laten trekken. U laat het doen door de tandarts of in het ziekenhuis door de kaakchirurg.

Optie 1: de tandarts

U kunt uw verstandskiezen laten trekken bij de tandarts. Veel tandartsen zullen u al gauw doorverwijzen naar de kaakchirurg in het ziekenhuis, maar zeker niet in alle gevallen. Sinds het lastig is voor tandartsen om op prijs te concurreren (nieuwe regelgeving), zijn tandartsen vaker bereid om de ingreep zelf uit te voeren. Deze ingreep wordt echter niet vergoed door de basisverzekering. Hiervoor heeft u een aanvullende tandartsverzekering nodig. Als u een tandartsverzekering heeft afgesloten en u heeft nog eigen risico over (meer informatie over eigen risico), dan loont het financieel om de ingreep bij de tandarts zelf te laten doen. Mocht u nog eigen risico over hebben én u heeft geen aanvullende tandartsverzekering, dan liggen de tarieven in veel gevallen dicht bij elkaar. Vergelijk in dat geval even uw tandarts met het ziekenhuis. Als uw eigen risico 0 euro bedraagt, dan is het in ieder geval gunstig om te kijken naar de tweede optie, de kaakchirurg.

Optie 2: de kaakchirurg

Het trekken van verstandskiezen valt onder medisch specialistische zorg. Over deze zorg wordt helaas eigen risico gerekend. Als u nog eigen risico over heeft, zult u ongeveer 200 euro kwijt zijn per ingreep (meestal worden er 2 verstandskiezen getrokken tijdens een ingreep). Er worden dus maximaal 2 ingrepen gedaan voor uw verstandskiezen. Voor het laten trekken van verstandskiezen zult u een verwijzing van uw tandarts mee moeten nemen naar het ziekenhuis. Alleen met deze verwijzing zult u geholpen worden door de kaakchirurg. De meeste tandartsen verwijzen hun patiënten door naar de kaakchirurg voor deze ingreep, omdat het vrij specialistisch en soms zeer moeilijk uit te voeren vanwege scheef groeiende kiezen. Onze ervaring leert dan ook, dat het aan te raden is om deze ingreep bij een kaakchirurg te laten uitvoeren, aangezien die in de meeste gevallen meer ervaring heeft met deze ingreep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.