Verandering zorgtoeslag

Verandering zorgtoeslag

, door BesteZorgverzekering.nl

In de zorg gaan grote veranderingen plaatsvinden. Onlangs stemde ook de Eerste Kamer in met de Wet langdurige zorg waardoor de veranderingen definitief zijn geworden. In de campagne Nederland verandert, de zorg verandert mee vraagt de overheid aandacht voor de veranderingen, een van deze veranderingen is een wijziging in de zorgtoeslag voor 2015.

Wijzigingen in de zorgtoeslag

De zorgtoeslag is momenteel al afhankelijk van het inkomen, komend jaar zal dit nog sterker het geval worden. De zorgtoeslag zal voor de laagste inkomens stijgen, terwijl deze voor hogere inkomens omlaag zal gaan. De stijging van de zorgtoeslag voor lagere inkomens zal ongeveer even groot zijn als de stijging van de premie en het eigen risico.

Het maximale inkomen waarmee nog aanspraak gemaakt kan worden op zorgtoeslag is verlaagd naar €26.316. Wanneer u een fiscaal partner heeft mag het gezamenlijke inkomen maximaal €32.655 bedragen. Per maand zal de zorgtoeslag in 2015 voor alleenstaanden maximaal 78,5 euro per maand bedragen. Voor meerpersoonshuishoudens is dit 149,25 euro per maand (€1.791 per jaar).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.