Veel banen in de zorg verloren door bezuinigingen

Veel banen in de zorg verloren door bezuinigingen

, door BesteZorgverzekering.nl

Uit berekeningen van het kabinet blijkt dat er ruim 30.000 banen verloren gaan door de bezuinigingen in de zorg. Werknemers in de thuis- en ouderenzorg hebben het meeste te lijden onder deze bezuinigingen.

Minder ontslagen

Het kabinet heeft na verschillende onderhandelingen er toch voor gekozen om extra geld te investeren in de zorg. Ook zijn er plannen opgesteld om de werknemers te scholen en aan nieuw werk te helpen. Hierdoor komt het aantal verloren banen op minder dan gedacht. De voorspelling van het kabinet kwam oorspronkelijk op 54.000 ontslagen. De vakbeweging had het zelfs over 100.000 banen. Zorgminister Edith Schippers en staatssecrataris Martin van Rijn stellen dat ondanks er minder banen verloren gaan dan gedacht, het toch om grote hoeveelheden gaat. ‘’Mensen zitten momenteel in onzekerheid over de toekomst van hun baan. We proberen de mensen zo goed mogelijk op de hoogte te houden en hun zo nodig te helpen bij het vinden van een nieuwe baan’’, aldus Martin van Rijn.

Nog niet overtuigd

vakbonden zijn nog overtuigd door de uitspraken van het kabinet. “Het kabinet houdt geen rekening met tijdelijke contracten die ook niet verder worden verlengd. Het uiteindelijke aantal verloren banen ligt dus veel hoger”, stelt Lilian Marijnisen, bestuurder van vakbond Abvakabo FNV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.