Tips bij de keuze voor een tandartsverzekering

Tips bij de keuze voor een tandartsverzekering

, door BesteZorgverzekering.nl

Niet alleen de keuze voor een basisverzekering zorg is het komende verzekeringsjaar belangrijk, ook welke aanvullende verzekering je wenst. Een aanvullende verzekering is bijvoorbeeld de tandartsverzekering. Als je verwacht in 2016 kosten te maken voor de tandarts, is het zeker slim de mogelijkheden te onderzoeken voor een tandartsverzekering. Uiteraard is het handig als je nuttige informatie bij de hand hebt.

Waar let je op bij de keuze voor een tandartsverzekering?

Een tandartsverzekering is een aparte verzekering en valt niet onder de basisverzekering. Dat betekent dat een verzekeraar je niet automatisch hoeft te accepteren. Zo mag een verzekeraar aanvullende vragen stellen en is het zelfs toegestaan om informatie op te vragen bij je oude tandarts. Soms kan daar best wat tijd overheen gaan. Zorg daarom dat je tijdig je zoektocht begint naar een goede tandartsverzekering.

Welke vergoeding wens je?

Bij de keuze voor een nieuwe tandartsverzekering heb je de keuze uit verschillende vergoedingen. Dit kunnen bedragen zijn van 250, 500, 750 of 1000 euro. Bij een vergoeding tot 750 euro doet een verzekeraar meestal niet moeilijk. Kies je voor een vergoeding van 1000 euro, dan kan een verzekeraar aanvullende vragen stellen voordat de aanvraag wordt geaccepteerd. Het is natuurlijk ook een overweging waard om zelf geld apart te leggen voor tandartskosten.

Heb je je oude tandartsverzekering al opgezegd, maar weigert een nieuwe verzekeraar jouw aanvraag te accepteren? Treur dan niet, je kunt namelijk altijd terug naar je oude verzekeraar zonder dat je weer allerlei vragen hoeft te beantwoorden. Bovendien loop je dan ook geen risico om afgewezen te worden.

Vergelijk op premies en voorwaarden

Er komt dus best het een en ander kijken bij het afsluiten van een tandartsverzekering. Op zoek naar een goede tandartsverzekering voor 2016? Gebruik dan onze handige tool en ontdek welke tandartsverzekering het beste bij jouw wensen aansluit. Er is volop keuze uit diverse tandartsverzekeringen, dus er zal ook zeker iets van jouw smaak bij zitten. Kijk niet alleen naar de premie, maar lees vooral ook de kleine lettertjes. Er kunnen flinke verschillen zitten tussen de diverse aanbieders. Succes met het vergelijken van de premies en voorwaarden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.