logo

Beste zorgverzekering 2020!

Studenten

Wat is de beste zorgverzekering voor studenten? Er zijn speciale studentenverzekeringen. Ideaal, want dan ben je tenminste niet verzekerd voor zaken die voor jou niet van belang zijn.

Speciale studenten zorgverzekeringen

Voor jou als student is het natuurlijk van groot belang wat je moet je betalen voor je zorgverzekering. Gelukkig zijn er speciale verzekeringen voor studenten en jongeren. Deze verzekeringen bieden vaak relatief weinig aanvullende opties en weinig keuze in zorgverleners. Bij deze verzekeringen, zoals Anderzorg, Bewuzt en CZdirect regel je je zorgzaken allemaal online.

Een goedkope studentenzorgverzekering

Wat de goedkoopste zorgverzekering is voor studenten verschilt elk jaar. Elk jaar barst weer een prijzenslag los tussen zorgverzekeraars om de goedkoopste zorgverzekering te zijn. Houd BesteZorgverzekering.nl in de gaten voor goedkope zorgverzekeringen!

Zorgverzekeraars vergelijken

Het meest belangrijke bij het vergelijken van zorgverzekeraars is na te gaan waar jouw persoonlijke zorgbehoeften uit bestaan. Hierbij kun je uitgaan van de volgende vragen:

Wisselen van zorgverzekeraar?

Wellicht kom je tot het besluit dat een andere zorgverzekeraar toch beter is voor jouw situatie. Je mag elk jaar van zorgverzekeraar wisselen, maar dit moet je dan wel voor 1 januari hebben aangegeven. De meeste zorgverzekeraars kunnen kosteloos je zorgverzekering omzetten. Wanneer je je oude zorgverzekering voor 31 december 2016 opzegt kunt je tot 1 februari 2017 overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. Je nieuwe zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht in.

Vind de beste zorgverzekering