Overstappen niet mogelijk met betalingsachterstand

Overstappen niet mogelijk met betalingsachterstand

, door BesteZorgverzekering.nl

Dit jaar ook flink besparen op je zorgverzekering? Dan is het misschien verstandig om over te stappen, maar dit kan alleen als je je premie keurig hebt betaald. Wanneer je nog openstaande rekeningen hebt van je huidige zorgverzekeraar moeten deze eerst worden betaald voordat je overstap wordt goedgekeurd.

Het is wel mogelijk je betalingsachterstand weg te werken en het zodoende alsnog mogelijk te maken om over te stappen. Dit moet je echter wel snel doen omdat je je oude zorgverzekering voor 31 december moet hebben opgezegd. Ook in het geval van een betalingsregeling die doorloopt tot in 2015 is het niet mogelijk over te stappen.

Voorkom wanbetaling

De premie van de zorgverzekering vormt, naast de hypotheek of huur, een van de grootste vaste lasten. Mocht je je premie niet kunnen betalen staan veel zorgverzekeraars open voor het aangaan van een betalingsregeling. Dit wordt vaak aangeboden wanneer door grote zorgkosten het eigen risico in een keer gebruikt wordt.

Mocht je over een periode van 6 maanden je zorgverzekering niet hebben betaald word je aangemeld als wanbetaler bij het Zorginstituut Nederland. Vanaf dan moet je en verhoogde premie betalen totdat je openstaande schuld is ingelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.