Korting meest belangrijk bij kiezen zorgverzekering

Korting meest belangrijk bij kiezen zorgverzekering

, door BesteZorgverzekering.nl

Consumenten vinden een korting het meest belangrijk bij het kiezen voor een zorgverzekering. Het gaat hierbij om collectiviteitskortingen die via de werkgever of vereniging kunnen worden verkregen. Vrije zorgkeuze of de kwaliteit van een verzekeraar worden minder belangrijk gevonden. Dit blijkt uit onderzoek dat is gehouden door de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF) onder 522 mensen.

De meest belangrijke motieven voor een keuze voor een zorgverzekering:

Belangrijkste motief keuze zorgverzekering Percentage respondenten
Kortingen 50%
Keuzevrijheid 24%
Lage premie 18%
Imago zorgverzekeraar 11%
Contract zorgaanbieders 9%
Overige motieven 13%

Verschillende soorten kortingen

Een collectieve korting kan door de zorgverzekeraar zelf worden vastgesteld voor in principe elk collectief. Zo bestaan er collectieven voor goede doelen (KWF, Natuurmomumenten), universiteiten en zelfs voor tijdschriften (Veronica Magazine). Het voordeel past bij het collectief, zo wordt er 25 euro gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding wanneer voor dit collectief wordt gekozen bij Menzis. Werkgeverscollectieven bieden vaak een korting van 10% op de basispremie.

Kortingen volgens de ZvW

In de Zorgverzekeringswet (ZvW) is geregeld dat een zorgverzekeraar met een werkgever overeen kan komen een collectiviteitskorting aan te bieden. De maximale premiekorting op de basisverzekering mag hierbij 10% bedragen. Voor de aanvullende verzekering staat het de zorgverzekeraar echter vrij om de korting te bepalen. Hierbij kan het voordeel oplopen tot 15% van de premie.

Bekijk alle kortingen voor de zorgverzekering op www.kortingenzorgverzekering.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.