logo

Beste zorgverzekering 2020!

Jongeren

Ben je achttien geworden? Dan ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Maar wat is de beste zorgverzekering voor jongeren? Dat is nog niet zo’n makkelijke vraag om te beantwoorden. Er zijn verschillende zaken waar je op kunt letten.

Een goedkope zorgverzekering voor jongeren

De premie van je zorgverzekering zal een van je grootste vaste lasten vormen naast je huur en mogelijk je auto. De verleiding is dan ook groot om gewoon voor de goedkoopste zorgverzekering te kiezen, met alleen dekking voor het basispakket. De inhoud van het basispakket wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld en is zodoende bij elke zorgverzekeraar gelijk.

Als je voor een goedkope zorgverzekering wil gaan zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden:

Het eigen risico

Het eigen risico is dat deel van de door jou gemaakte zorgkosten die je zelf zult moeten voldoen. Huisartsconsulten vallen niet onder het eigen risico. Het verplichte eigen risico is voor 2017 vastgesteld op 385 euro. Een lager eigen risico kiezen is niet mogelijk. Het is wel mogelijk om je eigen risico vrijwillig te verhogen, in stappen van 100 euro tot maximaal 885 euro. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie zal zijn. Dit kan tot 25 euro per maand schelen in je premie.

Keuzevrijheid

De zorg die wordt vergoed vanuit het basispakket is voor iedereen hetzelfde. Alleen wie de zorg uitvoert is niet voor iedereen hetzelfde. Zo zijn er zorgverzekeringen die jou geheel vrije zorgkeuze bieden, de zogenoemde restitutieverzekeringen. Bij deze verzekeringen kun je, in geval van ziekte, zelf kiezen door welke zorgverlener je wil worden behandeld, zoals welk ziekenhuis.

Ook zijn er naturaverzekeringen, deze verzekeringen vergoeden alleen de door hun gecontracteerde zorgverleners voor 100%. Andere zorgverleners worden niet voor de volle 100% vergoed. Hoe minder zorgkeuze je hebt, hoe minder je ook aan premie zult betalen. Een naturaverzekering is een stuk goedkoper dan een restitutieverzekering en de nieuwe polisvorm zonder enige zorgkeuze zal de allergoedkoopste worden.

Vind de beste zorgverzekering