logo

Beste zorgverzekering 2020!

Iedereen

In Nederland is het verplicht om over een zorgverzekering te beschikken. Iedereen van 18 jaar en ouder die in Nederland woont of werkt moet zich verplicht verzekeren voor medische kosten, met tenminste een basisverzekering. De zaken waar iedereen voor verzekerd is zijn vastgelegd in het basispakket. De overheid legt elk jaar vast welke behandelingen en medische kosten vergoed worden door het basispakket. Elke verzekeraar heeft zich hieraan te houden, waardoor de inhoud van het basispakket bij elke zorgverzekeraar gelijk is.

Wanneer overstappen?

Jaarlijks maken zorgverzekeraars hun premies voor het komende jaar in november bekend. Je hebt vanaf midden november, wanneer alle premies bekend zijn, tot 1 januari de tijd om over te stappen. Wanneer je je oude zorgverzekering in 2016 opzegt heb je zelfs tot 1 februari 2017 de tijd om over te stappen. Je nieuwe zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht in.

Wat is de beste zorgverzekering?

Wat voor jou de beste zorgverzekering is, is geheel afhankelijk van je eigen wensen en behoeften. Hierbij kun je uitgaan van twee zaken: je financiële situatie en de zorgkosten die je verwacht te maken.

Zo goedkoop mogelijk uit zijn

Veel mensen willen eenvoudig zo goedkoop mogelijk uit zijn en maken niet veel zorgkosten. In dit geval kan het verstandig zijn om te kiezen voor alleen een basisverzekering bij een internetverzekering, zoals Anderzorg van Menzis of Bewuzt van VGZ. Bij deze verzekeringen regel je alles via internet, zoals je declaraties. Ook kun je er voor kiezen om je eigen risico vrijwillig met 500 euro te verhogen, wat je premie verlaagt. Je moet er wel goed op letten dat je over voldoende middelen beschikt wanneer je zorgkosten maakt!

Verzekerd voor bepaalde zorg

Een ander uitgangspunt is goed verzekerd zijn voor de zorg die je verwacht nodig te hebben. Hierbij kun je uitgaan van de zorg die je de afgelopen jaren hebt gebruikt. Belangrijk hierbij is om die zorg aanvullend te verzekeren die niet door het basispakket wordt gedekt. Voorbeelden hiervan zijn fysiotherapie, de meeste tandartskosten en alternatieve geneeswijzen.

De beste zorgverzekering is natuurlijk heel erg afhankelijk van je eigen wensen. Maak je bijvoorbeeld amper medische kosten, dan kun je wellicht het beste kiezen voor alleen een basispremie. Heb je juist veel kosten of ben je chronisch ziek? Dan kan het verstandig zijn voor een aanvullende verzekering te kiezen. Wat dus de beste verzekering is, is geheel afhankelijk van jouw wensen.

Vind de beste zorgverzekering