logo

Beste zorgverzekering 2020!

Wat is de beste zorgverzekering 2020?

De premies van 2020 zijn bekend! Onderstaand vind je een overzicht van de meest goedkope én goede zorgverzekeringen van 2020. Wat de beste zorgverzekering is? Dat is geheel afhankelijk van jouw eigen voorkeuren en wensen. Verwacht je geen zorg nodig te hebben, kies dan de goedkoopste zorgverzekering. Anders is vergelijken absoluut een must om de juiste polis te vinden!

ziezo

Goedkoopste zorgverzekering
€ 83,25

OHRA

Beste zorgverzekering 2020
met 100% vrije zorg keuze!
€ 99,83

pijl boven linksnummer

friesland nieuw

Goede dekking & veel gecontracteerd!
€ 88,50

Overzicht beste zorgverzekeringen 2020

Beste Zorgverzekeraar 2020KeuzevrijheidBasispremiePremie hoogste eigen risicoBekijk
OHRA100% keuzevrijheid€ 116,50€ 99,83Bekijk
ziezoBeperkte keus€ 105,25€ 83,25Bekijk
fbtoRuime keuze€ 116,95€ 94,95Bekijk
DitzoRuime keuze€ 107,90€ 90,40Bekijk
De FrieslandRuime keuze€ 110,50€ 88,50Bekijk
besured logoRuime keuze€ 115,25€ 95,25Bekijk
promovendum logoZeer ruime keuze€ 115,50€ 95,50Bekijk

 

 

In 5 stappen de beste zorgverzekering

Vergelijken van zorgverzekeringen kan op vele manieren. Onze website biedt de mogelijkheid om door middel van 5 stappen een goede zorgverzekering te zoeken zodat jij 2020 niet teveel gaat betalen.

Nu stilstaan bij de juiste keuze zal je uiteindelijk veel geld opleveren!

Eenvoudig een nieuwe zorgverzekering

Wanneer je op zoek bent naar een zorgverzekeraar kies je natuurlijk voor de beste zorgverzekering. Op BesteZorgverzekering.nl vind je makkelijk en snel een zorgverzekering die bij jou past. We vergelijken zorgverzekeraars op prijs, kwaliteit en vergoedingen. Hierdoor zul je ontdekken dat de goedkoopste zorgverzekering niet altijd het beste is!

Wat is voor jou de beste zorgverzekering?

Dat ligt er aan wat je precies vergoed wil hebben in 2020. Ben je iemand die vrijwel nooit gebruikt maakt van zorg? Dan is alleen een basisverzekering een prima zorgverzekering voor jou. Je betaalt dan maandelijks geen onnodige zorgkosten.

Maak je veel gebruik van fysiotherapie, tandarts of draag je een bril/lezen? Dan is een aanvullend pakket wellicht de beste zorgverzekering voor jou. Je betaalt maandelijks meer zorgpremie dan wanneer je alleen een basisverzekering hebt, maar je bespaart uiteindelijk meer. Een aanvullende verzekering vergoedt soms 100% van de zorgkosten van bijvoorbeeld je tandarts.

De beste zorgverzekeringen van 2020

VerzekeraarZorgverzekeringPremie 2019Premie 2020
HEMABasisverzekering€87,00Nog niet bekend
FBTONatura zorgverzekering€87,95Nog niet bekend
SallandBasispolis€89,40Nog niet bekend
UnivéZorg select€90,85Nog niet bekend
BesuredRuime keuze€92,25Nog niet bekend
PromovendumRuime keuze student€92,25Nog niet bekend

 

In 3 stappen de beste zorgverzekering

De beste zorgverzekering voor jouw situatie vind je eenvoudig een paar stappen. Wanneer je weet welke zorgverzekering je wil is het overstappen snel gedaan. Wanneer je overstapt wordt je oude zorgverzekering opgezegd door je nieuwe zorgverzekering. Volg onderstaande stappen en je hebt binnen no-time jouw nieuwe zorgverzekering gevonden!

1. Wat heb je eigenlijk nodig?

Het is zonde je te verzekeren voor zaken die je niet gaat gebruiken. Het is daarom verstandig te beginnen met het opstellen van een lijstje welke zorgkosten je in vorige jaren hebt gemaakt. Voorzie je daarnaast grote zorgkosten voor komend jaar?

2. Welke risico wil je lopen?

Je loopt altijd een stukje risico bij het maken van zorgkosten, dit noemen we het eigen risico. Dit eigen risico geldt voor iedereen en bedraagt in 2019 minimaal 385 euro. Dat betekent dat als je zorgkosten maakt die gedekt zijn door het basispakket je de eerste 385 euro aan kosten zelf zult moeten betalen. Als je altijd eigen risico overhoudt, dus niet veel zorgkosten maakt, kan het voordelig zijn het eigen risico vrijwillig te verhogen. Dit kan in stappen van 100 euro tot maximaal 885 euro. Vanzelfsprekend loop je zo meer persoonlijk financieel risico, verhoog je eigen risico pas als je zeker weet dat je voldoende financiele draagkracht hebt!

3. Wil je je aanvullend verzekeren?

Er zijn een heleboel zaken die door het (wettelijk verplichte) basispakket worden vergoed. Denk aan huisartsbezoeken, bevolkingsonderzoeken en ziekenhuisbezoeken of opname. Een aantal soorten zorg worden niet door het basispakket vergoed. Kosten voor deze zorg zul je zelf moeten voldoen, tenzij je er aanvullend voor verzekerd bent. Dit geldt bijvoorbeeld voor fysiotherapie, tandheelkundige zorg boven de 18 jaar (inclusief orthodontie) en alternatieve geneeswijzen. Verwacht je veel zorgkosten te maken in één van deze categorieën? Dan is het de moeite waard ook aanvullende pakketten te vergelijken.

Stap 1

Het vergelijken en vinden van de beste zorgverzekering begint bij de keuze of je een restitutieverzekering of een naturapolis wilt. Het grote verschil is dat je bij de restitutiepolis eerst zelf de zorgkosten moet betalen, maar dat je wel bij alle ziekenhuizen en zorgverleners terecht kunt.

Stap 2

Daarna ga je afwegen of je veel of weinig zorg nodig hebt. Bijna geen zorg nodig? Kies simpelweg de goedkoopste. Wel speciale zorgbehoeften en weet je niet welke zorgverzekering je moet kiezen? Kijk snel verder naar stap 3.

Stap 3

Zorgbehoeften/wensen zijn bijvoorbeeld fysiotherapie, tandartsbezoek en alternatieve geneeswijzen. Deze vallen niet onder het basispakket. Zoek dus het beste aanvullende pakket die het beste bij jou past. De zorgvergelijker helpt je hier natuurlijk bij!

Stap 4

Gekozen voor een basispakket en een goede aanvullende zorgverzekering? Klik dan door naar de website van de zorgverzekeraar. Hier kun je je gegevens invullen. In een aantal minuten heb je je overstap gemaakt. Dit kan volledig online en zonder poespas!

Stap 5

Stap 5 is het opzeggen van je vorige zorgverzekering. Maar we hebben een leuke verrassing. Opzeggen is namelijk niet nodig! Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je oude polis op, zodat je hier geen drukte om hoeft maken. Jij ontvangt op korte termijn je polis in huis en profiteert van de beste zorgverzekeraar tegen de laagste premie!

Vind de beste zorgverzekering