Genoeg ideeën voor bezuinigen op zorg

Genoeg ideeën voor bezuinigen op zorg

, door BesteZorgverzekering.nl

Minister Schippers van Volksgezondheid zegt veel ideeën voor mogelijke bezuinigingen in de zorg te ontvangen van belangenorganisaties in de zorg. Geen van de organisaties die de ideeën aandragen wil echter bezuinigen op het basispakket, waar de meeste kosten worden gemaakt.

Uit een rondgang van de NOS bij zorgorganisaties blijkt dat de sector niet openstaat voor bezuinigingen op het basispakket. Volgens de organisaties valt meer geld te besparen met het tegengaan van verspillen en het vergroten van therapietrouw. De minister riep belangenorganisaties in februari op met ideeën voor besparingen op het basispakket te komen.

Meer besparing in preventieve zorg

Uit veel recent onderzoek blijkt dat het gezond houden van mensen op termijn de grootste besparingen oplevert. Door een gezondere levensstijl zouden minder mensen ziek worden en daarom minder behandelingen nodig zijn. Wel is het zo dat kosten op deze manier worden uitgesteld; veruit de meeste zorgkosten worden in de laatste levensjaren gemaakt. Maakt u veel zorgkosten? Vind dan de beste zorgverzekering 2015.

Grotere therapietrouw en minder verspilling

Consultancybureau Booz & Company maakt onlangs bekend dat in Nederland zo’n 2,4 miljard aan zorgkosten kan worden bespaard door de therapietrouw te verhogen. Omdat mensen die een therapie vaak vroegtijdig afbreken of de voorschriften van de arts niet goed volgen worden onnodig kosten gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.