Geld besparen op je zorgverzekering in 2015

Geld besparen op je zorgverzekering in 2015

, door BesteZorgverzekering.nl

Heb jij al een idee waar jij je zorgverzekering in 2015 wilt gaan afsluiten? Het duurt nog heel eventjes en dan maken alle zorgverzekeraars de zorgpremie bekend van de basiszorgverzekering en de aanvullende verzekeringen. Tot op heden heeft alleen DSW nog maar de zorgpremie voor het nieuwe verzekeringsjaar bekend gemaakt.

Zorgverzekeringen vergelijken loont altijd

Het zal vast geen groot nieuws voor je zijn dat je flink kunt besparen op je zorgverzekering. Dit kun je vooral bewerkstelligen door moeite te nemen om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Als je dat niet doet, is de kans groot dat je een flinke besparing misloopt terwijl je die misschien wel heel goed kunt gebruiken. In 2014 is slechts 6,5 procent van alle verzekerden overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. De verschillen zijn echter dusdanig dat het loont om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken en zo fors wat premie te besparen voor het komende verzekeringsjaar.

De premie blijft gelijk of zal licht gaan stijgen

DSW heeft laten weten dat de premie het komende verzekeringsjaar niet zal stijgen, maar gelijk zal zijn aan de zorgpremie van het afgelopen jaar. Hoewel de overige verzekeraars de nieuwe zorgpremie nog niet hebben bekendgemaakt, is de verwachting dat de zorgpremie bij de meeste verzekeraars licht zal gaan stijgen. Als je alvast een indruk wilt krijgen, is het zeker aan te raden gebruik te maken van onze website en de premies met elkaar te gaan vergelijken. Je zult alleen jezelf de vraag moeten stellen of je graag wilt besparen op je premie van je zorgverzekering. Natuurlijk zal het antwoord op deze vraag niet ontkennend zijn.

Is een collectieve zorgverzekering goedkoper?

Als je via een werkgever werkt, kan het soms goedkoper zijn om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Dit is echter niet altijd goedkoper, daarom is het van groot belang dat je goed onderzoekt wat voor jou het meest voordelig is. Soms is het namelijk veel voordeliger om online een zorgverzekering af te sluiten dan om te kiezen voor een collectieve zorgverzekering via je werkgever. Vind de goedkoopste zorgverzekering 2015.

Verhoog het eigen risico van je zorgverzekering

Een andere manier om op de zorgpremie te besparen, is door te kiezen voor een hoger eigen risico. Naast een verplicht eigen risico kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt hier maximaal zo’n 250 euro op jaarbasis mee besparen. Maak hier echter alleen gebruik van als je weinig of geen zorgkosten verbruikt en je een eventuele forse zorgnota zelf kunt betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.