Full body scan wordt ook in Nederland mogelijk

Full body scan wordt ook in Nederland mogelijk

, door BesteZorgverzekering.nl

Goed nieuws voor mensen die zich willen laten doorlichten op mogelijke problemen met hart, longen, aderen, maag of darmen zonder medische noodzaak. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid wil dat de zogenaamde Full Body Scan ook in Nederland wordt toegestaan. Het preventief onderzoek is momenteel verboden in Nederland waardoor veel mensen zich in het buitenland aan zo’n intensieve gezondheidscheck onderwerpen.

Vrees voor onnodige zorgkosten

Voordat de bodyscan wordt toegestaan in Nederland wil de minister door de gezondheidsraad de risico’s en criteria in kaart laten brengen. De vrees is dat de preventieve scan tot veel onnodige doorverwijzingen en onnodig vervolgonderzoek zal leiden. Daarnaast zouden mensen kleine gezondheidsproblemen uitvergroten en zichzelf beschouwen als patiënt, wat weer tot een hoger ziekteverzuim leidt.

Momenteel zijn alleen preventieve scans voor borstkanker en baarmoederhalskanker zijn via bevolkingsonderzoek bij wet toegestaan. Onderzoek naar darmkanker bij ouderen wordt hier volgend jaar aan toegevoegd. Ook goed verzekerd zijn maar niet te veel betalen? Vind dan vandaag de beste zorgverzekering van 2015!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.