Flinke premiestijging voor de zorgverzekering 2017

Flinke premiestijging voor de zorgverzekering 2017

, door BesteZorgverzekering.nl

De zorgpremie voor 2017 valt een stuk duurder uit dan in 2016. DSW, traditiegetrouw de eerste zorgverzekeraar die de premie bekendmaakt, zette als verzekeraar de eerste stap in het verhogen van de premies. Inmiddels hebben bijna alle zorgverzekeraars de premie voor het nieuwe verzekeringsjaar bekendgemaakt en is het tijd om de balans op te maken.

Zorgpremie hoger dan gedacht

Wat direct opvalt aan de zorgpremies, is dat ze hoger zijn dan de minister vooraf had gedacht. Waar de minister eerder uitging van een stijging van ongeveer 3,50 euro voor de basisverzekering, is het minimale verschil met 2016 een dikke 8 euro. Het is de minister dan ook duur komen te staan dat ze er ver naast zat. De minister was ervan uitgegaan dat de verzekeraars aanspraak konden maken op een reserve van zo’n 2 miljard euro om de premiestijging beperkt te houden.

Hoe zien de premiestijgingen eruit?

Het is interessant om de verschillende verzekeraars eens met elkaar te vergelijken als het gaat om de premiestijging voor 2017. DSW Zorgverzekeraar, de eerste verzekeraar die de premie bekendmaakte, verhoogt de basispremie van 98,75 euro naar 108 euro. Een premie die ook erg opvalt, is de zorgpremie van Zilveren Kruis Achmea. De basispremie stijgt naar maar liefst 117,45 euro per maand. Menzis verhoogt als populaire verzekeraar de premie naar 119 euro per maand.

Waarom zijn de premiestijgingen zo fors?

Veel mensen vragen zich af waar deze forse premiestijging vandaan komt. Verzekeraars geven aan dat de werkelijke kosten die ze maken, veel hoger zijn dan door veel mensen wordt gedacht. Menzis en CZ bijvoorbeeld hebben bij RTL Nieuws aangegeven dat de premie die ze bij verzekerden in rekeningen brengen ver onder de gewone kostprijs ligt. In het algemeen wordt ook aangegeven dat mensen steeds langer leven en zorgkosten duurder worden, waardoor ook de zorgpremies stijgen. Hierover zijn de meningen echter verdeeld. Vanuit diverse hoeken worden verzekeraars opgeroepen meer hun reserves in te zetten om de premiestijging zoveel mogelijk te beperken.

Welke zorgverzekering past bij jou?

Gezien de forse premiestijging in 2017 is het belangrijk om zorgverzekeraars goed met elkaar te vergelijken voordat je ergens een verzekering afsluit. Niet alleen qua premie is het interessant om de verzekeraars met elkaar te vergelijken, juist ook qua dekkingen en aanvullende zorgverzekering is het relevant om verzekeringen naast elkaar te leggen. Daarmee wordt het een stuk eenvoudiger om een zorgverzekering te kiezen die bij je past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.