De zorgpremie in 2016 stijgt

De zorgpremie in 2016 stijgt

, door BesteZorgverzekering.nl

De zorgpremie voor 2016 stijgt in vergelijking met de premie van afgelopen jaar. Verzekerden betalen een bedrag van ruim 100 euro per maand aan hun zorgverzekering. Gemiddeld komt de jaarpremie uit op 1204 euro per persoon. Dit is fors minder dan waar minister Edith Schippers rekening mee had gehouden op Prinsjesdag. Bovendien ligt de premie van de zorgverzekering nog steeds lager dan in 2012 en 2013. Toen werd er gemiddeld 102 en 101 per maand betaald aan zorg. In vergelijking met afgelopen jaar stijgt de premie van de zorgverzekering zo’n 3 euro per maand.

Waarom stijgt de zorgpremie?

Zorg is de afgelopen jaren veel duurder geworden. Niet alleen zijn de lonen en prijzen sinds 2012 gestegen, ook zijn er veel meer dure behandelingen en medicijnen opgenomen in de zorgverzekering. Denk bijvoorbeeld aan medicijnen voor de behandeling van kanker en hepatitis. Bovendien wordt er door de vergrijzing van de bevolking veel meer een beroep gedaan op zorg. Niemand ontkomt er daarom aan om fors premie te betalen voor de zorgverzekering.

Betere zorg

Het kabinet heeft de afgelopen jaren een streng beleid gevoerd inzake zorgkosten. Er is maar liefst 12 miljard euro minder uit gegeven aan zorg dan oorspronkelijk de bedoeling was. Als dit beleid niet was gevoerd door de overheid, had de premie voor de zorgverzekering uitgekomen op zeker 150 euro per persoon per maand. Verzekeraars kiezen ervoor om zorg steeds scherper in te kopen en er worden betere afspraken gemaakt met zorgverleners. Zorgkosten zijn daardoor de afgelopen 5 jaar fors gedaald.

Tegemoetkoming in de zorgkosten

Niet alleen de premie voor de zorgverzekering stijgt in 2016, ook de zorgtoeslag wordt hoger. Alleenstaanden hebben in 2016 recht op maximaal 992 euro. Dit is 58 euro meer dan vorig jaar. Ben je samen met je partner? Dan ontvang je in 2016 maximaal 1905 euro aan zorgtoeslag. Dit is een stijging van 114 euro. Wil je weten of je recht hebt op zorgtoeslag? Breng dan een bezoek aan de website van de Belastingdienst.

Een zorgverzekering die bij je past

Door vooraf de diverse zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken, kun je flink wat besparen op de premie voor de zorgverzekering. Je kunt daarvoor de handige tool gebruiken op deze website. Deze helpt je om verzekeraars te vergelijken op premie en op voorwaarden. Als je altijd gezond bent, kun je ook de keuze maken voor een vrijwillig eigen risico. Daarmee kun je flink besparen op de kosten van de basisverzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.