Chronisch ziek en zorgverzekering

Chronisch ziek en zorgverzekering

, door BesteZorgverzekering.nl

Mensen die chronisch ziek zijn, maken over het algemeen veel zorgkosten. Het verplichte eigen risico zijn ze eigenlijk altijd elk jaar wel kwijt. Soms voelt dat niet altijd even eerlijk. Toch is het goed om te weten dat voor jou als chronisch patiënt de zorg ook goed geregeld kan worden. Uiteraard moet je dan wel weten waar je op moet letten. Wij geven je graag een aantal tips.

Vrije keuze voor een basisverzekering

Het is prettig om te weten dat een zorgverzekeraar niemand een basisverzekering kan weigeren. Daarmee heb je dus altijd de vrije keuze van zorgverzekeraar. Dat maakt het voor jou aantrekkelijk om een zorgverzekeraar te kiezen met een scherpe premie en uitstekende voorwaarden. Voor een goede zorgverzekeraar kun je de tool gebruiken op onze website.

Een aanvullende verzekering – hoe kies je die?

Een passende aanvullende verzekering vinden, is vaak wat lastiger. Verzekeraars zijn namelijk niet verplicht om je te accepteren. Daarom kunnen er aanvullende medische gegevens worden opgevraagd als je een aanvullende verzekering wilt sluiten. Laat dat je echter niet uit het veld slaan. Bij een basis aanvullende verzekering worden lang niet altijd medische vragen gesteld.

Betaal het eigen risico in termijnen

Als chronisch zieke heb je niet altijd veel geld op je bankrekening staan. Het is niet alleen slim om maandelijks wat geld apart te zetten voor je zorgkosten, neem vooral ook contact op met je zorgverzekeraar. Bijna altijd is het mogelijk om het verplichte eigen risico in termijnen te betalen. Je bent dan niet in een keer heel veel geld kwijt aan zorgkosten.

Langdurige zorg als chronisch zieke

Soms ontkom je er niet aan om als chronisch zieke langdurige zorg te ontvangen. Wijkverpleging bijvoorbeeld wordt vergoed vanuit het basispakket. Verder is er de Wet langdurige zorg. Deze wet is in het leven geroepen om ernstig of chronisch zieke mensen financieel te ondersteunen in medische kosten die worden gemaakt. Tenslotte is er ook nog de Wet maatschappelijke ondersteuning. Via deze wet krijg je onder andere ondersteuning in het huishouden.

Ga bij de keuze voor een nieuwe zorgverzekering slim te werk. Kies voor een zorgverzekering inclusief fysiotherapie en tandartskosten of zet daar zelf geld apart voor. De tool op onze website helpt je graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.