Beste zorgverzekering kiezen

Beste zorgverzekering kiezen

, door BesteZorgverzekering.nl

Wanneer een (nieuwe) zorgverzekering wil afsluiten, zijn er natuurlijk een aantal dingen waar je op dient te letten. Wij helpen je graag een handje.

Algemene informatie

Een zorgverzekering bestaat uit twee delen: de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Iedereen in Nederland is verplicht een basisverzekering af te sluiten. Voor de basisverzekering loont het de moeite om prijzen van zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Dat kun je onder andere doen viawww.bestezorgverzekering.nl.
Voor de basisverzekering geldt een eigen risico. Dit wordt in 2013 verhoogt naar 350 euro. En wanneer je straks in het ziekenhuis ligt, ben je vanaf volgend jaar een bijdrage van 7,50 euro per dag kwijt.

Ook worden niet alle behandelingen door de basisverzekering gedekt. Als je geregeld naar de fysiotherapeut moet of gebruikmaakt van alternatieve geneeswijzen, dan is het verstandig om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Verzekeraars mogen de inhoud van hun aanvullende pakketten zelf samenstellen en kunnen zich dus kwalitatief onderscheiden. Welk aanvullend pakket het best bij jou past, ligt aan je persoonlijke situatie. Je bent trouwens niet verplicht om een aanvullende verzekering af te sluiten bij de verzekeraar waar je al een basisverzekering hebt lopen. Aanvullende verzekeringen kun je verdelen in de naturapolis en restitutiepolis. Een naturapolis is vaak voordeliger, maar je mag je arts of behandelaar dan niet zelf kiezen. Bij een restitutiepolis ben je helemaal vrij in het kiezen van de zorg die je wil en de verzekeraar vergoedt deze altijd. Alleen is een restitutieverzekering wel duurder.

Verwachting voor 2013

De verwachting voor 2013 is dat verzekeraars steeds meer op prijs en kwaliteit van de zorgverlening gaan selecteren. Daardoor wordt een naturapolis steeds aantrekkelijker. Omdat verzekeraars groot kunnen inkopen bij zorgverleners, kunnen ze ook gunstigere voorwaarden bedingen waar verzekerden weer van profiteren. En zorgverzekeraars kunnen zich daarmee weer onderscheiden van hun concurrenten. Op de website www.bestezorgverzekering.nl kun je daar een overzicht van zien.

Ook zullen zorgverzekeraars zich komend jaar meer het accent gaan leggen op de collectieve verzekeringen. Een collectieve zorgverzekering wordt afgesloten door een groep mensen (collega’s, teamgenoten etc.). Het voordeel van de collectieve verzekering is dat de verzekeraar door het grote aantal verzekerden een korting op de premie geeft. Wanneer deze groep verzekerden een gezamenlijk zorgkenmerk heeft, kan de verzekeraar bovendien met de zorgverleners onderhandelen over de prijs en kwaliteit van behandelingen die daarvoor nodig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.