Beste Reisverzekering

Beste Reisverzekering

, door BesteZorgverzekering.nl

Bent u al bezig met het plannen van uw zomervakantie? Wellicht dat u zich dan afvraagt wat de beste reisverzekering voor u is. In dit eenvoudige stappenplan helpen we u de beste reisverzekering voor uw situatie te kiezen.

Stap 1: Met wie gaat u op reis?

Bij het afsluiten van een reisverzekering moet u elk eerstegraads gezinslid opgeven. Daarom moet u ook de gegevens van uw kinderen invullen. Anders dan bij de zorgverzekering zijn personen onder de 18 niet gratis meeverzekerd. Bij sommige reisverzekeringen zijn kinderen onder de 5 gratis meeverzekerd, andere reisverzekeringen maken geen onderscheid in leeftijd.

Stap 2: Waar gaat u heen op reis?

Wanneer u weet dat u buiten Europa op vakantie zult gaan is het wel zo verstandig meteen voor werelddekking te kiezen. Het is mogelijk tussentijds uw dekking aan te passen, veel mensen vergeten dit echter. Mocht u onverhoopt buiten Europa op reis gaan met alleen Europadekking op uw polis bent u buiten Europa niet verzekerd (voor uw reisverzekering) mocht u of uw meeverzekerden iets overkomen. Enkele reisverzekeraars bieden voor kortlopende reisverzekeringen naast Europa- en Werelddekking ook Beneluxdekking aan, waaronder de ANWB. Hoe kleiner het dekkingsgebied, hoe lager de premie over het algemeen zal zijn.

Stap 3: Medische dekking

Heeft u al voor werelddekking gekozen op uw zorgverzekering? Dan bent u ook in het buitenland aanvullend voor ziektekosten verzekerd. Het basispakket van elke zorgverzekering biedt in principe dekking voor ziektekosten in het buitenland, maar alleen tot het in Nederland geldende tarief voor een behandeling. Wanneer u in een land waar de tarieven voor noodzakelijke ziektekosten hoger liggen kosten moet maken dient u het verschil in kosten zelf te voldoen, mits u hiervoor niet aanvullend verzekerd bent uiteraard.

Stap 4: Wat voor vakantie wordt het?

Gaat u voor een lekker luie strandvakantie of juist een actieve vakantie? Uw voorkeur hier in is van groot belang voor eventuele aanvullende modules. Wanneer u gaat wintersporten, duiken of gevaarlijke sporten beoefenen kunt u zich hiervoor aanvullend verzekeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.