Aantal wanbetalers zorgverzekering neemt toe

Aantal wanbetalers zorgverzekering neemt toe

, door BesteZorgverzekering.nl

Er zijn weer meer mensen die hun zorgpremie niet elke maand op tijd betalen. Er wordt geschat dat er eind dit jaar ruim 340.000 wanbetalers zullen zijn. Dit betekent dat van alle betalende verzekerden 2,5 procent niet op tijd betaalt. Vorig jaar stond het aantal wanbetalers nog op 316.000.

Deze cijfers blijken uit de jaarlijkse Verzekerdenmonitor van het Ministerie van Gezondheid. Van de wanbetalers blijkt een groot deel jonger te zijn dan 35 jaar. In 2013 stond het aantal wanbetalers dat jonger was dan 35 jaar op 42 procent. Minister Schippers van Volksgezondheid geeft aan de toename van het aantal wanbetalers te betreuren, maar nuanceert dit aantal door er aan toe te voegen dat het percentage wanbetalers even hoog is als in de tijd van het Ziekenfonds.

Langdurige wanbetalers

Meer dan de helft van het aantal wanbetalers betalen al meer dan twee jaar hun zorgpremie niet op tijd. Daarnaast is gebleken dat bijna driekwart van de mensen met schulden bij hun zorgverzekering een schuld heeft van 750 Euro of hoger. Om het aantal wanbetalers te laten dalen, is het ministerie met het plan gekomen om de voorlichting tegen wanbetaling meer te richten op jongeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.